The ART of YOU Studios

is gevestigd op een wel heel bijzondere en fotogenieke locatie: op de droogzolder van een oude leerlooierij buiten bedrijf, in Dongen, Noord-Brabant. In 2020 heeft the ART of YOU de droogzolder stevig gerenoveerd, zonder de unieke, karakteristieke kenmerken te verliezen.

Zo zijn er de tien grote ramen aan weerszijden van de ruimte, waar vroeger de wind doorheen waaide die het leer droogde. In hun nieuwe omgeving bieden deze ramen gedurende de hele dag een mooie, natuurlijke lichtinval, ideaal voor intieme boudoir-fotografie, prachtige portretten, en classy lifestyle en fashion fotografie.

Vandaag de dag is de droogzolder een moderne, van alle gemakken voorziene content creation faciliteit, tegen de achtegrond van een oude industriële omgeving met een prachtige urbex vibe. Volstrekt uniek, en alleen al om die reden een bezoekje waard!

Visagieruimte

Maar al te vaak hebben wij op fotoshoot-lokaties moeten improviseren met keukentafels en toiletspiegels om een werkplek voor de visagiste of MUAH in elkaar te knutselen. En als je dan eenmaal zit, moet je ook nog voldoende daglicht zien te vangen. Visagie op lokatie is vaak een hele uitdaging

Bij the ART of YOU studios pakken we het goed aan. In samenspraak met professionele visagisten en haarstylisten is de visagieruimte van the ART of YOU studios ruim opgezet, en  ingericht voor zelfs de meest veeleisende MUAHs en modellen. Met high-end PANDA visagiestoelen en kaptafels, een afzonderlijke kleedruimte, een verrijdbaar kledingrek en daglichtlampen bij de kaptafels is de visagieruimte een complete en comfortabele werkplek voor MUAH én model.

Apparatuur en licht

The ART of YOU Studios beschikt over een ruim assortiment Elinchrom compact flitskoppen, modifiers, en grids, LED SkyPort Pro triggers voor alle gangbare cameramerken, verrijdbare Manfrotto statieven, een Manfrotto verrijdbare lichtboom, LED flood lights, Colorama 2m70 achtgrondsysteem in ChromaKey groen, wit, grijs, en zwart, facial reflectors, daglicht LEDs in de visagie, en op afstand bedienbaar 4000K LED werklicht dat per ruimte instelbaar is.

Als je nog niet eerder met studiolicht hebt gewerkt, kun je in de studio een workshop studiobelichting volgen. In twee uur maken we je dan vertrouwd met de beginselen van het werken met studiolicht, het combineren van studiolicht met natuurlijk omgevingslicht, het gebruik van belichtingsmeters, etc. – alles wat je nodig hebt voor prachtige portretten en modelfoto’s.

En er is ook daglicht. Heel veel daglicht. The ART of YOU Studios beschikt de hele dag over invallend licht door tien grote ramen aan de west- en oostkant van de studio. Doordat de studio is gehuisvest op de derde etage en er geen hoogbouw in de omgeving is, is er geen obstructie. 

De studio biedt dus een ruime hoeveelheid belichtingsopties voor je beelden: natuurlijk licht, flitslicht, of LED continulicht. En uiteraard kun je al die lichtvormen ook nog eens combineren.

Voel je welkom