fbpx
dreamstime xxl 109207532 1 scaled

Op ontdekkingsreis door je camera

Niveau: Basis / Beginners
Cursusduur: 1 avond, 4 uur
Deelnemers: Maximaal 6

Het is zover. Na veel wikken en wegen heb je besloten om een échte camera aan te schaffen. Mooi apparaat. Duur ook. Gefeliciteerd!

Of toch niet? De foto’s die je maakt komen niet in de buurt van wat je in gedachten had toen je aan je hobby begon. Grote kans dat je een aantal basisbeginselen niet onder de knie hebt die je niet kan leren uit de gebruiksaanwijzing of met YouTube filmpjes.

De camera is het gereedschap van een fotograaf. En zoals bij ieder vak is het belangrijk dat je weet hoe je gereedschap werkt. Maar ja, veel knopjes, wieltjes en opties.

Op de AUTO-stand lukt het allemaal wel, maar wat is die P, A, of S? Wat is de juiste sluitertijd? Wat is het goede diafragma? Wat ís een diafragma? Wat is ISO en wat heb je eraan? Kortom, hoe kun je je camera gebruiken om de beelden te maken die je in gedachten had toen je hem kocht? Begin eens met deze workshop. In één avond nemen we je mee op ontdekkingsreis door je camera en leer je hoe je van een kiekje een foto maakt.

We behandelen onder meer deze onderwerpen:

  • De betekenis van sluitertijd, diafragma, en ISO en wat die met elkaar te maken hebben;
  • De verschillende knoppen en functies op je camera en hoe je die gebruikt om de foto te maken die jij wilt maken;
  • Matrix-/meervlaks-, punt-, en gecentreerde belichting;
  • Autofocus en handmatige focus en welke manier wanneer handig is;
  • Welke objectieven er zijn, hoe ze werken, hoe ze verschillen, en welke je zou moeten hebben;
  • De M-stand: gevarenzone of totale controle?

Belangrijk om te weten: het doel van onze workshops is altijd dat je iets leert, en dat je slimmer naar huis gaat dan dat je binnenkomt. In tegenstelling tot andere workshops proberen we je niet te vertellen hoe goed wíj́ zijn, maar willen we je laten zien hoe goed jíj́ kan zijn met de juiste informatie en handreikingen. En omdat geen mens alles de eerste keer onthoudt, ontvang je na afloop al die informatie en handreikingen ook nog eens op een heldere en overzichtelijke manier in je mailbox. Kun je meteen aan de gang.

De deelname aan deze workshop is beperkt tot 6 personen, zodat we iedereen zoveel mogelijk persoonlijk kunnen begeleiden.

Datum

feb 16 2023
Verlopen!

Tijd

7:00 pm - 11:00 pm

Kosten

€129.00

Locatie

the ART of YOU studio
the ART of YOU studio
Heuvelstraat 5, 5101 TD, DONGEN
Categorie

Organisator

the ART of YOU
Telefoon
+31611221882
Email
info@theartofyou.net
QR code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen